Arabian nights

Arabian Nights är en slotmaskin som spelas på fem hjul med sammanlagt tio vinstrader. Spelet tar med dig på hisnande äventyr till en plats som andas Tusen och en natt. Spelbrädet ligger på en bakgrund kantad av höga, arabiska torn och en mörkblå stjärnbeklädd himmel. Spelbrädet är gjutet i guld och dess symboler för tankarna till en mystisk värld. Vill du spela något som tar dig till en plats i Orienten så har du hittat rätt. Både spelets layout och dess generösa jackpott kan ta dig dit!

Viktiga symboler

Hos Arabian Nights finns några symboler som är värda att hålla ett extra öga på. Dessa symboler kan nämligen hjälpa dig att komma åt den stora bonusen. En av dessa viktiga symboler är oljelampan. Den fungerar som scattersymbol. Det innebär att om du får tre stycken oljelampor någonstans över spelbrädet så aktiveras ett free spin-läge. Vad det innebär kan du läsa lite längre ner. En annan viktig symbol att hålla reda på är den arabiska mannen som fungerar som wildsymbol. Det betyder att den kan ersätta vilken symbol som helst för att på så sätt hjälpa dig till vinst. Om du med hjälp av denna symbol spelar fram en vinstrad så kommer din vinstsumma att fördubblas.

Progressiv jackpott

En annan anledning till att glädjas över symbolen med den arabiska mannen på är att det är denna som kan få dig att nå den stora jackpotten. Du behöver fem stycken män i en och samma spelrad för att ta hem storkovan. I Arabian Nights utgörs inte jackpotten av en bestämd summa pengar utan den är alltid progressiv. Det innebär att ju mer någon spelar utan att ta hem storvinsten, desto mer läggs det till i den totala jackpottsumman. Summan kan dock inte överskrida fem miljoner euro, men med tanke på att det motsvarar ungefär 50 miljoner svenska kronor så är det ändå en helt otrolig summa! Kom ihåg att för att ha en chans till denna fantastiska summa så måste du spela med maxinsats, vilket är fem euro.

Scattersymbolen ger free spins

Som det gick att läsa här ovan så representerar oljelampan scattersymbolen, vilken ger spelaren free spins. Free spins innebär att du kan spela ett visst antal snurr gratis, alltså utan att använda dina egna pengar. Det här betyder att om du förlorar så förlorar du inte en enda krona. För att få tillgång till dessa free spins behöver du få minst tre stycken oljelampor i samma snurr. När detta händer så tilldelas du direkt 15 free spins och om du under dessa snurr får ytterligare tre scattersymboler så tilldelas du 15 nya free spins. Hur mycket du kan vinna under dina gratissnurr beror helt och hållet på hur mycket du hade satsat den omgången då du vann. Free spins spelas alltid i samma läge och med samma satsning som gjordes då de vanns. Det betyder att ifall du hade satsat maxsumman så kan du om du har riktigt mycket tur ta hem jackpotten utan att ha satsat ett enda öre!

Provspela gratis

Tycker du att Arabian Nights låter som ett spel för dig men är du inte riktigt säker på att du förstår hur det fungerar? Flertalet onlinecasinon erbjuder en gratisversion av spelet där du kan lära dig allt om hur det fungerar. Det är en perfekt chans att testa på spelet utan att göra en insättning. När du sedan förstår spelets regler och hur det fungerar så är du välkommen att skapa ett konto och börja jakten på miljonerna!